tisk skryté čáry ZWCAD 2018
• Stránka 1 z 1
tisk skryté čáry ZWCAD 2018
Dobrý den,
pracuji v ZWCAD 2018 převážně jen s tělesy. Potřebuji vědět jak dosáhnu toho, aby při tisku byly skryté čáry vykresleny čárkovanou čarou.
Děkuji.
pracuji v ZWCAD 2018 převážně jen s tělesy. Potřebuji vědět jak dosáhnu toho, aby při tisku byly skryté čáry vykresleny čárkovanou čarou.
Děkuji.
- JanP
- Administrátor
- Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin
Re: tisk skryté čáry ZWCAD 2018
Dobrý deň,
To dosiahnete jedine tak, že teleso "skonvertujete" na 2D a to najlepšie vo výkresovom priestore...
1. Vo výkresovom priestore si vytvorte výrez
2. Nastavte v ňom požadovaný 3D pohľad na teleso/telesá
3. Použite príkaz SOLPROF
Okrem objektov telesa sa Vám vytvoria dve nové hladiny - v jednej bude 2D pohľad na viditelné čiary a v druhej 2D pohľad na neviditelné čiary...
Potom stačí hladine s neviditeľnými čiarami priradiť čiarkovaný typ čiary ...a "máte to".
To dosiahnete jedine tak, že teleso "skonvertujete" na 2D a to najlepšie vo výkresovom priestore...
1. Vo výkresovom priestore si vytvorte výrez
2. Nastavte v ňom požadovaný 3D pohľad na teleso/telesá
3. Použite príkaz SOLPROF
Okrem objektov telesa sa Vám vytvoria dve nové hladiny - v jednej bude 2D pohľad na viditelné čiary a v druhej 2D pohľad na neviditelné čiary...
Potom stačí hladine s neviditeľnými čiarami priradiť čiarkovaný typ čiary ...a "máte to".
Re: tisk skryté čáry ZWCAD 2018
Na tento způsob jsem přišel a zdál se mi zbytečně komplikovaný. Tak jsem se chtěl ujistit zda je to jediný způsob.
Každopádně děkuji za odpověď.
Každopádně děkuji za odpověď.
• Stránka 1 z 1
Zpět na Technické dotazy ZWCADu