TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

Tvorba nového příkazu

Diskuse týkající se používání ZWCADu
Kreslič
Jméno (bez příjmení): Lukáš

Tvorba nového příkazu

Příspěvekod LukyM1ky » 11 pro 2024, 10:06

Zdravím

měl by jsem dotaz na tvorbu nového příkazu. Ve verzi PROFESIONAL ZWCAD 2020 mi nový příkaz vytvořit šel. Pokud ale ve verzi STANDART ZWCAD 2025 chci vytvořit příkaz tak on se sice objeví, můžu ho nastavit jak chci ale i po opakovaném uložení a zavření nabídky CUI zmizí. I když jsem pouze příkaz přidal a nijak ho nekonfiguroval tak zmizí.

Můj dotaz je zda-li je toto problém a nemělo by to dělat, či je rozdíl v tom že se jedná o STANDART verzi. Odpověď jsem samozřejmě zkoušel hledat sám ale nikde jsem takovýto rozdíl mezi verzí STANDART a PROFESIONAL nenašel.

Vlastním oba dva software licence a chtěl jsem upgradnout na 2025 a to je asi jediná potíž co jsem zatím objevil při migraci.

Předem děkuji za odpověď.
LM

p.s. když už se tu ptám na rozdíl, flexi bloky v 2025 standart verzi jsou dostupné? zkoušel jsem také lehce pohledat ale nastavení pro flexi blok jsem úplně nenašel ...

Administrátor
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Tvorba nového příkazu

Příspěvekod JanP » 12 pro 2024, 10:19

Dobrý deň,

Hmm... ťažko reagovať lebo by to uložiť malo. Predpokladám že sa jedná o Win 11 (vo Win 10 taký problém neevidujem). Pre istotu treba overiť či užívateľ Windowsu má priradené aj Admin práva...

V každom prípade je rozumné všetky svoje doplnky robiť do vlastného užívateľského CUI a nie do CUI ZWCADu

No a najrozumnejšie je robiť to do MNU súboru a ten potom importovať - vytvorí sa vlastné CUI.
Výhoda MNU súboru - lepší prehľad, lepšia editácia a najmä - možnosť importovať do akéhokoľvek DWG CAD systému... vďaka čomu do budúcna odpadá závislosť na konkrétnom CADe

Zpět na Technické dotazy ZWCADu