Bloky a hladina 0
• Stránka 1 z 1
Bloky a hladina 0
Dobrý deň,
Mám takú jednoduchú otázku.
V akej hladine je najlepšie vytvárať svoje bloky ?
Niekto hovorí že v hladine 0, niekto že je to úplne jedno...
Existuje na to nejaká jednoznačná odpoveď ?
Mám takú jednoduchú otázku.
V akej hladine je najlepšie vytvárať svoje bloky ?
Niekto hovorí že v hladine 0, niekto že je to úplne jedno...
Existuje na to nejaká jednoznačná odpoveď ?
- JanP
- Administrátor
- Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin
Re: Bloky a hladina 0
Dobrý deň,
Ďakujem za dobrú otázku.
Nie je to tak celkom jedno ...alebo inak - je to v podstate jedno, ak ale viete čo robíte.
Vysvetlím to trocha neskôr - tak komplexnejšie, čo zaberie trocha času...
Ďakujem za dobrú otázku.
Nie je to tak celkom jedno ...alebo inak - je to v podstate jedno, ak ale viete čo robíte.
Vysvetlím to trocha neskôr - tak komplexnejšie, čo zaberie trocha času...
Dobrý den,
pokud vytváříte blok v hladině 0, bude blok přiřazen do té hladiny, kterou mu přiřadíte.
Pokud budou mít entity v bloku "natvrdo" přiřazenou nějakou hladinu, operace s hladinami se budou vztahovat na hladinu v bloku a ne na hladinu samotného bloku.
Takže pro shrnutí:
Mám dvě čáry v hladině 0, ze kterých udělám blok s názvem DVECARY a přiřadím mu hladinu POPIS. Blok pak má barvu a vlastnosti hladiny POPIS.
Při vypnutí nebo zmrazení hladiny 0 nebude blok ovlivněn (neplatí pro zamknutí, kde pak nejde blok editovat).
Pokud přiřadím čarám např. hladinu KOTY, tak i když ho přiřadím do hladiny POPIS, bude vypadat jako hladina KOTY a taky se tak chovat. Při vypnutí nebo zmrazení hladiny KOTY se mi blok ztratí (nebo část v hladině KOTY).
Snad jsem to nepopsal moc složitě, stačí vyzkoušet.
Petr Libosvár
pokud vytváříte blok v hladině 0, bude blok přiřazen do té hladiny, kterou mu přiřadíte.
Pokud budou mít entity v bloku "natvrdo" přiřazenou nějakou hladinu, operace s hladinami se budou vztahovat na hladinu v bloku a ne na hladinu samotného bloku.
Takže pro shrnutí:
Mám dvě čáry v hladině 0, ze kterých udělám blok s názvem DVECARY a přiřadím mu hladinu POPIS. Blok pak má barvu a vlastnosti hladiny POPIS.
Při vypnutí nebo zmrazení hladiny 0 nebude blok ovlivněn (neplatí pro zamknutí, kde pak nejde blok editovat).
Pokud přiřadím čarám např. hladinu KOTY, tak i když ho přiřadím do hladiny POPIS, bude vypadat jako hladina KOTY a taky se tak chovat. Při vypnutí nebo zmrazení hladiny KOTY se mi blok ztratí (nebo část v hladině KOTY).
Snad jsem to nepopsal moc složitě, stačí vyzkoušet.
Petr Libosvár
- JanP
- Administrátor
- Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin
Ako som spomínal, je to trocha zložitejšie - viď komplexná odpoveď na našej komunite "CAD Tipy a triky": https://plus.google.com/+JanPajerchin/posts/dfwapcaHxk9
• Stránka 1 z 1
Zpět na Technické dotazy ZWCADu