Quick Group
• Stránka 1 z 1
Quick Group
Ahojte, používam DraftSight už dlhšie, ale v posledno čase mi prestala fungovať funkcia Quick Group, a aj pri výbere viacerých entít postupne za sebou mi necháva označenú len poslednú entitu. Je možné to niekde nastaviť, alebo je to chybička? Ďakujem za radu. 

- JanP
- Administrátor
-
- Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin
Re: Quick Group
Treba zmeniť hodnotu systémovej premennej PICKADD na hodnotu jedna.
Do príkazového riadku napíšte: PICKADD a potvrdďte ENTERom
Zadajte hodnotu: 1 a potvrdďte ENTERom
...a už to bude v poriadku
Do príkazového riadku napíšte: PICKADD a potvrdďte ENTERom
Zadajte hodnotu: 1 a potvrdďte ENTERom
...a už to bude v poriadku

Ďakujem za radu, po aktivovaní už funguje výber viacerých entít (pre mňa) štandardne. Ako som si to pokazil?
Čo sa týka rýchlej skupiny, tam mi to nefunguje. Skopíroval som výpis:
: _QUICKGROUP
3 found
3 entities found.
Unnamed EGroup has been created.
Pedtým to jednoducho zoskupilo a dalo sa so zoskupeným útvarom pracovať ako s jednou entitou. Teraz sa to sice niekde uloží, dá sa to nájsť, ale entity sa nezoskupia. Dá sa aj toto jednoducho poriešiť?
Ďakujem.
Čo sa týka rýchlej skupiny, tam mi to nefunguje. Skopíroval som výpis:
: _QUICKGROUP
3 found
3 entities found.
Unnamed EGroup has been created.
Pedtým to jednoducho zoskupilo a dalo sa so zoskupeným útvarom pracovať ako s jednou entitou. Teraz sa to sice niekde uloží, dá sa to nájsť, ale entity sa nezoskupia. Dá sa aj toto jednoducho poriešiť?
Ďakujem.
- JanP
- Administrátor
-
Entity sa zoskupia, len sa tá skupina nedá vybrať.
Nastavte si hodnotu systémovej premennej PICKSTYLE na číslo 3 a už sa budú dať vyberať.
Pozn:
Hodnoty niektorých systémových premenných sa môžu "nečakane" zmeniť ak sa spustí nejaký príkaz ktorý s nimi pracuje, zmení ich hodnoty a následne sa príkaz preruší, pričom zmenené hodnoty sa nevrátia do pôvodného stavu.
Taktiež niektoré systémové premenné sa neukladajú do systému, ale do výkresu. To potom znamená že v každom výkrese sa to môže správať inak... podľa tho ako to naposledy niekto alebo niečo zmenilo
Nastavte si hodnotu systémovej premennej PICKSTYLE na číslo 3 a už sa budú dať vyberať.
Pozn:
Hodnoty niektorých systémových premenných sa môžu "nečakane" zmeniť ak sa spustí nejaký príkaz ktorý s nimi pracuje, zmení ich hodnoty a následne sa príkaz preruší, pričom zmenené hodnoty sa nevrátia do pôvodného stavu.
Taktiež niektoré systémové premenné sa neukladajú do systému, ale do výkresu. To potom znamená že v každom výkrese sa to môže správať inak... podľa tho ako to naposledy niekto alebo niečo zmenilo

Ďakujem, funguje to. Dá sa síce pracovať aj bez toho, ale poteší...
Ešte raz ďakujem.
Je niekde uvedený manuál k informáciám, ktoré ste mi poskytli?
Prajem všetko dobré.
Ešte raz ďakujem.
Je niekde uvedený manuál k informáciám, ktoré ste mi poskytli?
Prajem všetko dobré.
- JanP
- Administrátor
-
Nuž - najlepší manuál je manuál AutoCADu
To čo som uviedol sa týka všetkých CAD systémov podobných AutoCADu - sú to spoločné vlastnosti s AutoCADom.
A keďže tých informácií je neúrekom - naučiť sa to dá len praxou...
Takže rada: ak niečo nebudete vedieť - hľadajte v Googli ako sa to robí pod AutoCADom. V DraftSight to bude veľmi podobné alebo to isté. Netýka sa to síce dialógových panelov ktoré sú iné, ale čo sa týka príkazov a systémových premenných či spôsobu práce je to prakticky to isté...

To čo som uviedol sa týka všetkých CAD systémov podobných AutoCADu - sú to spoločné vlastnosti s AutoCADom.
A keďže tých informácií je neúrekom - naučiť sa to dá len praxou...
Takže rada: ak niečo nebudete vedieť - hľadajte v Googli ako sa to robí pod AutoCADom. V DraftSight to bude veľmi podobné alebo to isté. Netýka sa to síce dialógových panelov ktoré sú iné, ale čo sa týka príkazov a systémových premenných či spôsobu práce je to prakticky to isté...
• Stránka 1 z 1
Zpět na Technické dotazy DraftSight