TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

klasické menu ako v autocade

Diskuse týkající se používání ZWCADu
CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 28 pro 2014, 19:09

Dobrý deň,
Ako v Zwcade nastavím klasické "ikonkové" nie ribbon menu?

s úctou B.J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 29 pro 2014, 06:33

Dobrý deň,

Prepínanie medzi klasickým a ribbonovým rozhraním sa robí pomocou ikonky v pravom dolnom rohu - viď obrázok:

Obrázek

resp. - viď video "Škola ZWCADu - Nove prostredie ZWCAD+ 2012 / prvé kroky" kde spomínané prepínanie ukazujem hneď v úvode (je to síce pre ZWCAD+ 2012 ale platí to aj pre 2015ku)

Pozn:
pre úplnosť - Playlisty všetkých YouTube videí: Škola ZWCADu a ZWCAD Tipy a triky

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 29 pro 2014, 14:39

Ďakujem za odpoveď,

roky som používal autocad a postupne legalizujem všetok používaný software a chcel by som aj autocad len tá cena ma odrádza. Zwcad je cenovo v pohode len ho potrebujem poriadne odskúšať. začal som upravovať aj prostredie len neviem ako dostanem všetky príkazy do okna na úpravu menu. Keď to robím pod CUI tak sú tam všetky, keď však prepnem na staré zobrazenie tak tam je len nejaký základný výber.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 29 pro 2014, 16:00

Nuž - najuniverzálnejší spôsob je vytvoriť si vlastné MNU... to je prenositeľné z akéhokoľvek AutoCAdu na akýkoľvek AutoCADu podobný SW ...a prakticky bez nejakých problémov.

Ak nemáte MNU - doporučujem nasledujúci postup.
1. Vytvorte si prázdny súbor (napr v poznámkovom bloku) mojemenu.mnu
2. Načítajte menu do ZWCADu (príkaz: _menuload)
3. Po načítaní sa Vám okrem iného vytvoril súbor - v našom prípade mojemenu.mns
4. Prázdny súbor (v našom prípade mojemenu.mnu pre istotu vymažte.
5. Vytvárajte si do Vášho nového menu mojemenu vlastné nástrojové panely s ikonkami (príkaz: _customize)
6. Všetky úpravy sa zapisujú aj do súboru mojemenu.mns

Čo sa dosiahlo ?
Máte vytvorený samostatný na ZWCADe nezávislý súbor mojemenu.mns - ktorý je možné editovať aj ručne a prenášať ho aj na iné ZWCADy či AutoCADy...
Keďže ho môžete editovať ručne - ak máte znalosti - nie je problém dorobiť si roletové menu s využitím už existujúcich príkazov ikoniek, ...atď

Napísal som to naozaj veľmi stručne - a základný predpoklad je že máte skúsenosti aj s takýmito úpravami menu.
Ak však nepatríte medzi užívateľov ktorí túto vec ovládajú - nevadí - dajte vedieť, rád pripravím podrobný návod :-H

Pozn: ta úprava cez CUI je dosť "neohrabaná" (to platí aj pre AutoCAD) ...len klikáte a klikáte. Úprava cez MNU (resp.MNS) súbor je určite prehľadnejšia a aj keď sa to niekomu môže zdať zložité - v konečnom dôsledku máte nad tým 100%tnú kontrolu

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 01 led 2015, 21:39

Dobrý deň,
popravde podrobnejší postup by sa šikol. zakúpil som si ZWcad a zatiaľ som rozdiel medzi autocadom a týmto softom pri práci nenašiel. takže zatiaľ spokojnosť. pokiaľ sa mi ho podarí trochu ponaprávať na môj obraz tak to bude dokonalé za zlomok ceny oproti autocadu.

s úctou

B.J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 02 led 2015, 14:52

Dobrý deň,

Taký "úvod" so súborom MNU/MNS som vysvetľoval v Tejto téme.

Tá problematika vytvárania vlastnémo MNU je dosť rozsiahla...
Kompletne som to spracoval v téme "CAD Help pre pokročilých " ktorú nájdete tu: http://www.cadhelp.cz/autocad/textove-navody.

Keďže sa jedná o rozsiahlu oblasť - uvítal by som takú "postupnú diskusiu" - tj.: priebežne uvádzajte to čo konkrétne potrebujete... a priebežne to budem upresňovať, prípadne urobím nejaké to video.

;)

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 02 led 2015, 16:44

Ďakujem, tento návrh sa mi páči. Najskôr pozriem tie videá a pospomínam si ako som to kedysi robil v autocade. Tam som robil také menu na bloky myslím že to bolo ***POP menu. V prípade nejasností by som sa ozval. Nakoľko pozerám že ste firma z Popradu a ja som z L.Mikuláša možno by sme sa dohodli aj na nejakom platenom školení nie len o tvorbe menu. Do PP to mám kúsok a niet nad priamy rozhovor priamo za PC na konkrétnom výkrese.

s úctou
B.J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 02 led 2015, 17:40

OK - v poriadku.

Neviem či máte zakúpený aj ZWCAD Support Pack (12,-€ / rok)

Ak máte - pomôžu Vám aj niektoré zdroje na VIP downloade http://www.techsoft.sk/sk/download/vip-download
...hlavne ten posledný

Ak nemáte - tak pri tom poslednom je aj video prístupné všetkým

Pozn:
Ak máte zakúpený ZWCAD Support Pack a ešte nemáte prístup k VIP downloadu tak sa ospravedlňujem - ešte sme nerozposielali emaily užívateľom z nákupov Support Packu realizovaných koncom roka - to budeme posielať až na budúci týždeň.

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 28 zář 2015, 17:40

Dobrý deň,

Pri úpravách prostredia som však narazil na to že po zadaní _customize v tom zozname príkazov nie sú zďaleka všetky všetky príkazy. som naučený napr. na rozbalovacie ikonky príkazu kružnica kdo po kliknutí na nu sa mi zobrazia všetky možnosti kreslenia kružnice a nie len pomocou stredu a polomeru. Ako do toho okna dostanem všetky príkazy dostupné v ZWcade2015+ tak ako je to pri úprave CUI. tam tie príkazy sú.
s úctou
B.J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 29 zář 2015, 11:58

Musíte si vytvoriť vlastné ikonky.

Príklad vytvorenia vlastnej ikonky popidujem v inej téme, kde je aj toto názorné video:
support/videos/polopriamka.htm

No a pre jednotlivé druhy kreslenia kružníc si musíte vytvoriť príslušné ikonky s príslušným makrom:

Kód: Vybrat vše
Střed - poloměr: ^C^C_circle;
Střed - průměr: ^C^C_circle;\_d;
2 body: ^C^C_circle;_2p;
3 body: ^C^C_circle;_3p;
Tečna-Tečna-Poloměr: ^C^C_circle;_ttr;
Tčna-Tečna-Tečna: ^C^C_circle;_3p;_tan;\tan;\tan;

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 29 zář 2015, 20:00

Dobrý deň,

Tohoto som sa obával. Tieto kružnice som ale uviedol len ako príklad ale nie sú jediné príkazy čo chýbajú. Toto bude na dlho kým to podorábam, včetne vytvorenia ikon. Oproti autocadu je toto ešte poriadne za opicami. Prvý výrazný nedostatok s ktorým som sa stretol.

s úctou

B.J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 30 zář 2015, 07:27

Nuž - máte pravdu - AutoCAD je samozrejme vždy na čele...
Tak či onak - ak je to pre Vás kľúčová záležitosť - osobne by som preferoval vytvorenie vlastného menu - teda súboru *.MNU
To je jediné univerzálne riešenie platné pre všetky budúce aj minulé AUtoCADy či ich všetky alternatívy (ako ZWCAD, ... atď)

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 30 zář 2015, 17:42

Dobrý deň,

Ja nekritizujem Zwsoft za to že nemá najnovšie vychytávky autocadu, ale za to že v ponuke na užívateľsky prívetivé úpravy menu(naťahám ikony do paliet podľa potrieb) mu chýbajú príkazy ktoré ten soft obsahuje. Len ich sprístupniť v okne po vyvolaní príkazom _customize. v podstate keby som mal .mnu sôbor v ktorom by boli všetky príkazy na pár paneloch príkazov tak si ich za pár minút naťahám na svoje palety podľa svojich zvykov a je vymaľované. Človeka živý práca a nie zložitá úprava menu v txt editore. Ináč je to soft postačujúci pre moje potreby.

s úctou

Branislav Janík.

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 19 říj 2015, 21:38

Dobrý deň,

Neviete mi poradiť kde sa nachádzajú ikony všetkých príkazov? napríklad aj pre tie vyššie spomínané kružnice.

s úctou

B.J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 20 říj 2015, 04:49

Dobrý deň,

Všetky ikonky sú skompilované v niektorej knižnici a normálne sa k nim bohužiaľ nedostanete.
Konkrétne tie ikonky kružníc tam ani nie sú - a musíte si ich vytvoriť - viď moje odpoveď v tejto téme pár "poschodí vyššie"
viewtopic.php?f=7&t=468#p1605

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 20 říj 2015, 17:36

Dobrý deň.
Ešte jedna kacírska myšlienka. Nevieme to získať z nejakej staršej verzie autocadu? Tam myslím boli ako klasické BMP obrázky. Nepamätáte si v ktorej verzii to ešte takto bolo?
B. J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod JanP » 20 říj 2015, 18:39

Dobrý deň

Sa mi zdá že možno aj máte pravdu ...ale to už je veľmi stará verzia.

Bez ohľadu na to - predpokladám že autorské právo (copyright) sa vzťahuje na všetky súbory, a teda aj keby som mal, nemohol by som Vám vyjsť v ústrety.

...všetci ma sledujú
:D :D :D

CAD Expert
Příspěvky: 28
Registrován: 28 pro 2014, 19:08
Jméno (bez příjmení): Branislav Janík

Re: klasické menu ako v autocade

Příspěvekod branik » 20 říj 2015, 19:21

:D

Zpět na Technické dotazy ZWCADu



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků