TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Diskuse týkající se používání ZWCADu
Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 11 říj 2016, 11:52
Jméno (bez příjmení): wobau

Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod wobau » 11 říj 2016, 11:55

Dobrý den,
jak nastavím v českém ZWCADU 2017 SP1 klávesové zkratky. Snažil jsem se na to přijít celý den, ale nikam jsem se nedostal.
Děkuji

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 313
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod JanP » 12 říj 2016, 07:22

Dobrý deň,

Ak máte na mysli Aliasy, tak použite nasledujúce:

Príkaz: _aliasedit
Resp z menu Nástroje - Vlastní - Alias, resp. Upravit subor PGP

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 11 říj 2016, 11:52
Jméno (bez příjmení): wobau

Re: Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod wobau » 12 říj 2016, 07:26

Dobrý den,
O Aliasy se nejedná. Mám na mysli zadávání vybraných příkazů pomocí kombinací kláves s použitím CTRL nebo SHIFT (např. CTRL+D atd.).
Děkuji

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 313
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod JanP » 12 říj 2016, 07:59

S tým je to už horšie... odkedy sa prešlo na CUI ...tak je to (vrátane Autodesk produktov) katastrofa.

V ZWCAD 2017 aktuálna vydanie vernum "2016.09.30(10203)" to síce zatial nejde,
ale vďaka podpore MNU by to malo ísť cez MNU súbor (je to univerzálne)

Ak je to pre Vás kľúčová vec - napíšte 2-3 príkazy aké chcete priradiť akým skratkám a ak to bude funkčné (čo predpokladám) - urobím Vám vzorový MNU súbor

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 11 říj 2016, 11:52
Jméno (bez příjmení): wobau

Re: Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod wobau » 12 říj 2016, 08:08

Do MNU souboru jsem se již díval, ale nebyl jsem si jistý v jakém formátu bych měl danou zkratku zapsat a ani jsem to nemohl vyzkoušet, protože mi ho nešlo po zpětně uložit.
Na zkoušku zasílám tyto zkratky:
SHIFT+Y -úsečka
SHIFT+A -oříznout
SHIFT+F -kóta přímá
Pokud by to nešlo se SHIFT, tak to můžete vyzkoušet s CTRL, případně s kombinací (CTRL+SHIFT+...)

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 313
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod JanP » 12 říj 2016, 08:25

Správna syntax MNU by v takom prípade bola:

Kód: Vybrat vše
***MENUGROUP=SKRATKY

***POP1
[SKR&ATKY]
ID_001     [Úsečka]^C^C_line;
ID_002     [Orež]^C^C_trim;
ID_003     [Kóta1]^C^C_dimlinear;


***ACCELERATORS
ID_001 [SHIFT+"Y"]
ID_002 [SHIFT+"A"]
ID_003 [SHIFT+"F"]


Bohužial - v ZWCAD 2017 to zatiaľ nefunguje (v starších ZWCADoch áno)

Máte pravdu - bude to problém hlavne vzhľadom na to že tie skratky sú kdesi preddefinované, ale nedá sa k nim zatiaľ dostať.

Keď niečo zistím (a nezabudnem) - dám vedieť

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 11 říj 2016, 11:52
Jméno (bez příjmení): wobau

Re: Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod wobau » 12 říj 2016, 09:07

Děkuji za pomoc. Takže mi nezbývá nic jiného, než přejít na používání aliasů. ;)
Stejně mi přijde divné, že tento problém zatím nikdo z uživatelů neřešil. To všichni rýsují bez zkratek klikáním na ikony, příp. užívají aliasy? Nebo existuje nějaký jiný rychlý způsob zadávání příkazů (mimo hlasových příkazů).

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 313
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Klávesové zkratky v ZWCADu 2017

Příspěvekod JanP » 12 říj 2016, 09:11

Skúste použiť tzv "Inteligentní myš"... celkom dobre to funguje
Len podržaním pravého tlačítka myši nakreslíte nejaký tvar a príslušný príkaz sa spustí
Definuje sa pomocou príkazu: _smartmouseconfig

Zpět na Technické dotazy ZWCADu



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník