TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

krach palety nástrojů

Diskuse týkající se používání ZWCADu
Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 18 zář 2015, 12:00

Dobrý den. Po pádu ZWcadu mi úplně přestaly fungovat palety nástrojů. Nástroje se zobrazují, je možné stiskem pravého tlačítka myši zobrazit nabídku a následně třeba upravit vlastnosti nástroje, ale není možné jej stiskem levého tlačítka vložit do výkresu. Po stisku se jakoby odřádkuje prázdný příkaz a nic se nestane. Obyčejný restart systému nepomohl, je možné nějak restartovat palety nástrojů? ... Ovšem teď jsem zjistil že se to týká toho jediného výkresu, tedy jde jen o opravu toho výkresu nikoli celého Cadu.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 18 zář 2015, 13:06

Dobrý deň,

Poprosím o doplnenie informácie o aké nástroje v palete nástrojov sa jedná, konkrétne:
či sa jedná o príkazy, šrafy, ...alebo bloky.

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 18 zář 2015, 13:11

Bloky. Vkládání bloků příkazem funguje, rozbitá je jen ta paleta - nereaguje.
Naposledy upravil ludviktrnka dne 18 zář 2015, 13:16, celkově upraveno 1

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 18 zář 2015, 13:15

Bloky pridané do palety nástrojov sa vždy načítavajú z výkresu z ktorého ste tieto bloky vytvorili.

To konkrétne znamená že ak sa zmenilo umiestnenie (alebo názov) daného "zdrojového súboru blokov" - tak už tieto bloky do iných výkresov nevloží.
To isté platí ak umiestnenie (alebo názov) "zdrojového súboru blokov" ostalo síce bez zmeny, ale z uvedeného "zdrojového súboru blokov" boli tioeto bloky odstránené a vyčistené.

Predpokladám že jedno z toho čo som uviedol je práve Váš prípad.

Áno ? ;)

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 18 zář 2015, 13:20

Nevím, to není příliš reálné, bloky jsem vytvářel už hrozně dávno, zdrojový soubor jsem neviděl už ani nepamatuji, tedy je málo pravděpodobné že by se s ním něco stalo - navíc tedy v ostatních výkresech ty palety fungují správně. Jde jen o ten jeden spadlý výkres. Zkoušel jsem jej restaurovat, ale nepomáhá to.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 18 zář 2015, 13:26

V tom prípade je možné že v danom problémovom výkrese je nejaká "poškodená" databáza blokov či čo...
Vyskúšajte na ten súbor pustiť príkaz "_-purge"

Ak nepomôže - vyskúšajte ešte do súboru vložiť nejaký blok z iného výkresu cez Design Center, alebo vložiť celý nejaký DWG súbor ako blok.

Potom dajte vedieť výsledok :-??

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 18 zář 2015, 13:59

Při pokusu o vložení dwg bloku přes Vložit - Blok - Procházet - něco.dwg ZWcad padá. Fakt je, že toto není poprvé. Při příkazu kopírovat s referenčním bodem a následně při stisku CTR+V v jiném výkresu mi to všechno spadne (ale ne vždy, resp. u některých výkresů tuto kombinaci prostě nelze použít - spadne vždy - vkládání bloku.dwg bude podobný mechanismus). Ale krach palet se mi přihodil poprvé. _purge už jsem zkoušel také, žádný efekt :-(

Vložení přes design center funguje stejně jako vložení bloku příkazem _insert + zadání známého názvu (třeba bloku z palety nástrojů) tzn. dám _insert, vyplním třeba rl1 a blok se vkládá, kdežto stisknu na paletě na blok rl1 a nic se nestane.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 18 zář 2015, 14:06

Poprosím ešte o info akú "vernum" ZWCADu máte
(zistíte to príkazom: _vernum)

Ešte 2 otázky
+ obsahuje ten problémovy výkres aj kóty ?
+ obsahujú tie vkladané bloky aj kóty ?

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 18 zář 2015, 14:15

_VERNUM = "2014.11.27(26199)" (pouze ke čtení)

výkres obsahuje kóty i bloky. Nerozumím pojmu "vkládané" ale kopírovávám z výkresu do výkresu, tak je možné že ano. (Pád tohoto výkresu nastal právě když jsem se snažil o kopii dvou bloků z jiného výkresu)

Pardon - špatně jsem si přečet otázku - ne, bloky neobsahují kóty, obsahují pouze atributy.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 18 zář 2015, 14:31

...to máte ešte jednu z prvých verzií ZWCAD+ 2015
Aktuálne vernum je: "2015.08.15(27483)"

V každom prípade doporučujem aktualizovať na SP 3.1: http://www.techsoft.sk/cz/download/zwca ... -plus-2015
(odinštalovať starú a nainštalovať novú verziu)

Pozn: Posledná verzia neobsahuje chyby staršej verzie (môže, ale nemusí to riešiť Váš problém)

---------------

Bez ohľadu na hore uvedené, vyskytuje sa určitý problém (vzdialene podobný tomu Vášmu) ktorý spôsobuje chybný zápis definície kót
Problém rieši dole uvedený LISP - funkcia DIMFIX (stačí ho raz spustiť a súbor uložiť)
...vyskúšajte, ak zaberie, problém bude vyriešený

Kód: Vybrat vše
(defun c:DIMFIX (/ ss nm count)
   (setq ss (ssget "X" (list (cons 0 "DIMENSION,LEADER")))   count 0)
   (while (< count (sslength ss))
      (setq nm (ssname ss count))
      (dimfix_xdata nm '("ACAD"))
      (setq count (1+ count))
   ) ;_ end of while
) ;_ end of defun

(defun dimfix_xdata (ent app / entlst tmplst)
   (setq entlst (entget ent app))
   (foreach memb (cdr (assoc -3 entlst))
      (setq tmplst (cons -3 (list (cons (car memb) nil)))
      entlst (subst tmplst (assoc -3 entlst) entlst)
      entlst (entmod entlst)
      ) ;_ end of setq
   ) ;_ end of foreach
   (prompt "Complete")
   (prin1)
) ;_ end of defun

(prompt "Type DIMFIX to fix all dimensions on this drawing")
(prin1)

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 18 zář 2015, 14:39

děkuji - Lisp není moje silná parketa - ale poperu se stím - bohužel až v pondělí, nyní trochu nestíhám. Děkuji moc, dám pak vědět.

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 23 zář 2015, 14:04

Příkaz DIMFIX se mi nedaří spustit. Nahrál jsem soubor cosi.LSP do adresáře mezi jiné příkazy s již definovanou cestou, ale napíšu-li příkaz do příkazového řádku, píše mi že příkaz je neznámý. V souboru jsem ještě zkusil příkaz _audit s volbou opravy chyb a hle palety začaly fungovat - tak jsem nadšeně zkusil vkládání pomocí ctrl+C/V a opět pád ZWcadu a opět nefungují palety. Uf. Update jsem si již předtím nainstaloval, ale samozřejmě jsem si importoval původní nastavení.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 23 zář 2015, 14:20

Dobry den,

1. Otvorde dany vykres
2. Pouzite prikaz: _appload
3. pridajte *.LSP subor
4. Nacitajte *.LSP subor
5. a spustite prikaz definovany v LSP subore - v doleuvedenom priklade je to prikaz: DIMFIX

Nasledne ulozte vykres a po opatovnom otvoreni by to uz mohlo byt v poriadku...

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 23 zář 2015, 14:33

Děkuji, zase jsem o něco chytřejší - příkaz už lze spustit, bohužel ale kromě předělání všech kót do globálního měřítka=1 se nic nestalo. Palety nefungují a ctrl C/V stále shazuje celý Cad. Dokážu si s tím poradit že prostě celý výkres pomocí ctrl C/V přendám do nového souboru. Tam již stisknutí ctrl V nevadí a palety samozřejmě fungují. Ale bojím se pokud to nyní u toho problémového výkresu nedořeším, že se mi to bude stávat u jinýh výkresů a já nebudu vědět jak na to. Mohl ybch ten problémový výkres poslat?

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 23 zář 2015, 14:53

OK - poslite bud cez forum, alebo - cez nas supportny portal: http://support.techsoft.sk/sk/new (potom by sme pokracovali už tam)

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 02 říj 2015, 08:36

Něco na závěr: kromě palety nástrojů jsem měl i problém s kopírováním z výkresu do výkresu přes CTRL+C/V. Vše se vyřešilo zřejmě jednak aktualizací na nejnovější verzi a jednak dočasným přechodem na defaultní profil (na problémovém výkresu), restart počítače a opětovném nastavení původního profilu. Tedy jakýsi reload profilu. Nyní je ZWcad opět stabilní. Díky přeochotnému poradenství pana Pajerchina.

Návrhář
Příspěvky: 14
Registrován: 03 bře 2015, 11:12
Jméno (bez příjmení): Ludvík

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod ludviktrnka » 20 led 2016, 11:06

Ještě pro úplnost. Profil byl zřejmě příčinou všech problémů, které jsem se ZWcadem měl. Profil jsem si kdysi částečně převzal z Autocadu, zřejmě tam byly nějaké částečně nekompatibilní nastavení. Nedávno jsem si vytvořil nový profil "ručně" na čisté instalaci ZWcadu a nyní vše šlape naprosto v pohodě. Program je zcela stabilní. Pád programu - v předchozím profilu dosti dosti běžný - jsem od té doby nezažil.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: krach palety nástrojů

Příspěvekod JanP » 20 led 2016, 16:04

"No jo". Tie profily!
Niekedy som prekvapený čo všetko profil dokáže "zamotať.

... a gratulujem že sa Vám to podarilo :-bd

Zpět na Technické dotazy ZWCADu



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník