TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

Automatické číslování bloků

Diskuse týkající se používání ZWCADu
Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 12 srp 2020, 19:26
Jméno (bez příjmení): Jana

Automatické číslování bloků

Příspěvekod xjanik » 12 srp 2020, 19:31

Dobrý den, je možné v zwcadu vytvořit automatické číslování bloků? Tedy při každém vloženém bloku se číslo změní o jedno výše a případně kdyby se jedno v řadě smazalo, tak aby se dalo automaticky přečíslovat a znovu čísla tvořili řadu?
Děkuji J.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 393
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Automatické číslování bloků

Příspěvekod JanP » 17 srp 2020, 11:50

Dobrý deň,

Výraz "Automatické číslovanie blokov" je dosť nejednoznačný.
Číslo treba niekde zapísať
- buď do Atribútu daného bloku
- Alebo len ako text vedľa bloku

Texty očíslujete príkazom _TCOUNT
V Atribútoch by to tiež išlo, ale už by bolo potrebné použiť LISP, resp. trocha sa s tým "pohrať"

Prípadne vyskúšajte LISP od Lee Mac: http://www.lee-mac.com/autolabelattributes.html ...možno bude fungovat bez úpravy

Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 12 srp 2020, 19:26
Jméno (bez příjmení): Jana

Re: Automatické číslování bloků

Příspěvekod xjanik » 17 srp 2020, 13:24

Super, děkuji moc :) A jak se dá prosím přenastavit číslování u příkazu tcount - dle pořadí, aby nebyly čísla zprava doleva, ale zleva doprava?

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 393
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Automatické číslování bloků

Příspěvekod JanP » 18 srp 2020, 08:58

Veď tam je podvoľba či má byť číslo ako Predpona, alebo ako Prípona

Kód: Vybrat vše
Vložte možnost ohledně umístění čísel v textu [přepsaT/Předpona/příponA/Najít&nahradit] <Předpona>:


Alebo máte na mysli niečo iné?

Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 12 srp 2020, 19:26
Jméno (bez příjmení): Jana

Re: Automatické číslování bloků

Příspěvekod xjanik » 18 srp 2020, 10:34

To jsem nemyslela.... Myslela jsem aby čísla nebyla 1 2 3 4 5 ale 5 4 3 2 1 ;) ale ne dle souřadnic

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 393
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Automatické číslování bloků

Příspěvekod JanP » 18 srp 2020, 11:30

Jedine bud vybrať poradie (čísla sa očíslujú podľa poradia výberu), alebo zadať maximálne číslo a prírastok -1 (namiesto 1) a teda to bude pridávať 5 4 3 2 1 ...

Viac z toho asi nedostanete :D

Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 12 srp 2020, 19:26
Jméno (bez příjmení): Jana

Re: Automatické číslování bloků

Příspěvekod xjanik » 18 srp 2020, 13:38

Děkuji, s tím mínusem je to dobrý nápad ;)

Zpět na Technické dotazy ZWCADu



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník