TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

Quick Group

Diskuse týkající se používání DraftSight
Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 13 kvě 2017, 22:35
Jméno (bez příjmení): Pavel

Quick Group

Příspěvekod Palo » 13 kvě 2017, 22:44

Ahojte, používam DraftSight už dlhšie, ale v posledno čase mi prestala fungovať funkcia Quick Group, a aj pri výbere viacerých entít postupne za sebou mi necháva označenú len poslednú entitu. Je možné to niekde nastaviť, alebo je to chybička? Ďakujem za radu. :-??

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Quick Group

Příspěvekod JanP » 15 kvě 2017, 09:00

Treba zmeniť hodnotu systémovej premennej PICKADD na hodnotu jedna.

Do príkazového riadku napíšte: PICKADD a potvrdďte ENTERom
Zadajte hodnotu: 1 a potvrdďte ENTERom

...a už to bude v poriadku :D

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 13 kvě 2017, 22:35
Jméno (bez příjmení): Pavel

Re: Quick Group

Příspěvekod Palo » 15 kvě 2017, 13:07

Ďakujem za radu, po aktivovaní už funguje výber viacerých entít (pre mňa) štandardne. Ako som si to pokazil?
Čo sa týka rýchlej skupiny, tam mi to nefunguje. Skopíroval som výpis:
: _QUICKGROUP
3 found
3 entities found.
Unnamed EGroup has been created.
Pedtým to jednoducho zoskupilo a dalo sa so zoskupeným útvarom pracovať ako s jednou entitou. Teraz sa to sice niekde uloží, dá sa to nájsť, ale entity sa nezoskupia. Dá sa aj toto jednoducho poriešiť?
Ďakujem.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Quick Group

Příspěvekod JanP » 15 kvě 2017, 13:21

Entity sa zoskupia, len sa tá skupina nedá vybrať.

Nastavte si hodnotu systémovej premennej PICKSTYLE na číslo 3 a už sa budú dať vyberať.

Pozn:
Hodnoty niektorých systémových premenných sa môžu "nečakane" zmeniť ak sa spustí nejaký príkaz ktorý s nimi pracuje, zmení ich hodnoty a následne sa príkaz preruší, pričom zmenené hodnoty sa nevrátia do pôvodného stavu.
Taktiež niektoré systémové premenné sa neukladajú do systému, ale do výkresu. To potom znamená že v každom výkrese sa to môže správať inak... podľa tho ako to naposledy niekto alebo niečo zmenilo :-)

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 13 kvě 2017, 22:35
Jméno (bez příjmení): Pavel

Re: Quick Group

Příspěvekod Palo » 15 kvě 2017, 13:42

Ďakujem, funguje to. Dá sa síce pracovať aj bez toho, ale poteší...

Ešte raz ďakujem.

Je niekde uvedený manuál k informáciám, ktoré ste mi poskytli?

Prajem všetko dobré.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 315
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Quick Group

Příspěvekod JanP » 15 kvě 2017, 13:52

Nuž - najlepší manuál je manuál AutoCADu ;)
To čo som uviedol sa týka všetkých CAD systémov podobných AutoCADu - sú to spoločné vlastnosti s AutoCADom.
A keďže tých informácií je neúrekom - naučiť sa to dá len praxou...

Takže rada: ak niečo nebudete vedieť - hľadajte v Googli ako sa to robí pod AutoCADom. V DraftSight to bude veľmi podobné alebo to isté. Netýka sa to síce dialógových panelov ktoré sú iné, ale čo sa týka príkazov a systémových premenných či spôsobu práce je to prakticky to isté...

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 13 kvě 2017, 22:35
Jméno (bez příjmení): Pavel

Re: Quick Group

Příspěvekod Palo » 15 kvě 2017, 13:54

Srdečná vďaka.

Zpět na Technické dotazy DraftSight



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník