TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

nefungujúci DraftSight

Diskuse týkající se používání DraftSight
Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 21 led 2016, 23:17

nefungujúci DraftSight

Příspěvekod martin » 21 led 2016, 23:31

Dobrý deň po zapnutí programu mi naskočí takáto obrazovka po spustení programu,predtým mi program fungoval a kreslil som v ňom normálne bez akých koľvek problémov

snímka 2.png
Přílohy
snimka.png

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod JanP » 22 led 2016, 08:48

Dobrý deň.

No jo - "babo raď" :D

Obávam sa bohužiaľ ze cez fórum sa to nevyrieši ...je možný nejaký konflikt vo Windowse...

Osobne ako prvé čo by som skúsil je vytvoriť vo Windowse nového užívateľa, prihlásiť sa pod týmto novým užívateľom a vyskúšať či to funguje.

Ak je nejako poškodený/napadnutý profil Windowsu (pokiaľ pošodenie nie je "hlbšiech" charakteru) tak pri tomto úkone sa vytvorí nový profil Windowsu a je možné že pod takýmto novým užívateľom to bude fungovať korektne.

Ak to nepomôže - tak by som sa v prvom rade pozrel na Windows = nič príjemné by som neočakával :-?

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 21 led 2016, 23:17

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod martin » 22 led 2016, 21:28

Dakujem za radu vytvoril som nového používateľa a program funguje ako pred tým. :ymapplause:

Kreslič
Příspěvky: 3
Registrován: 06 zář 2016, 18:24

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod Romano46 » 06 zář 2016, 18:36

Dobrý deň všetkým,
Mám podobný problém. Draftside pred aktiváciou fungoval ako mal. Kreslil som nejaké elektro projekty. Po aktivácii sa síce otvorí klasické prostredie, no na pracovnej ploche sa nedá nič robiť. Žiadny príkaz /čiara, tvar ..../ nefunguje. Priamu súvislosť s úkonom aktivácie považujem za možnú príčinu. Možno. Pred aktiváciou boli v ponuke "nový dokument" šablóny vo formáte dwg a po aktivácii vo formáte dwf. Otvoril som nové okno z ponuky "standard.dwt", odklikol požadovaný tvar a ... :-q nič. Zázračnú formulku - Vytvor si nové konto som vyskúšal.
No, na porazenie :D

Ďakujem

R

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod JanP » 07 zář 2016, 07:21

Dobrý deň

A po spustení príkazu sa vypíše niečo na príkazovom riadku, alebo nie ?
Ak sa vypíše...všetko by malo fungovať a tipujem že máte len nastavený a zapnutý príliš veľký krok rastru...

Kreslič
Příspěvky: 3
Registrován: 06 zář 2016, 18:24

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod Romano46 » 08 zář 2016, 09:25

Dobrý deň,

Tak dnes /po prečítaní Vašej odpovede/ ako na potvoru to funguje tak ako má 8-|
Pri najbližšej "poruche" sa zameriam na info v príkazovom riadku.

Kde viem nastaviť počiatočný bod, res. krok ? Mriežku mám nastavenú OK.

Ďakujem za pomoc a prajem pekný deň

R

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod JanP » 08 zář 2016, 09:47

OK
...čo máte na mysli pod pojmom "počiatočný bod" ?

Kreslič
Příspěvky: 3
Registrován: 06 zář 2016, 18:24

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod Romano46 » 26 zář 2016, 12:33

Dobrý deň,

Dnes som po dlhom čase opäť otvoril Draftsight a ... nič.
Problém viem opísať nasledovne.
- spustenie programu je bezproblémové
- po kliknutí ľavým tlačítkom na plochu /bez kliknutia na nejaký ovl. prvok/ sa do jednej strany tvorí modrý a do druhe zasa zelený tvar /ohraničenie/.
- po kliknutí na napr. "čiara" toto tlačidlo zaeviduje kliknutie myšou, ale keď následne kliknem na plochu aby som zadal bod úsečky, tak sa nič neudeje
- obdobne aj pri ďalších tvaroch

- pri manuálnom zadaní /po kliknutí na príkaz čiara/ do príkazového okna napr. hodnota 100 sa prichytí začiatok čiary.
... a to je všetko čo som tak zistil o funkcii môjho DS

Prajem pekný deň

R

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: nefungujúci DraftSight

Příspěvekod JanP » 26 zář 2016, 16:11

Dobrý deň,
Tipujem že ste začiatočník. Áno ?

Po zadaní príkazu "Úsečka" by sa Vám malo na príkazovom riadku vypísať:
Kód: Vybrat vše
Options: Segments, Enter to continue from last point or
Specify start point»

Po kliknutí myškou na plochu by sa následne malo na príkazovom riadku vypísať:
Kód: Vybrat vše
Options: Segments, Undo, Enter to exit or
Specify next point»


Ak sa Vám to vypisuje = je to v poriadku a snáď máte nastavený príliš veľký krok

Zpět na Technické dotazy DraftSight



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník