TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

Instalacia ST na Windows Vista

Diskuse týkající se používání nadstavby ST
Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 17 říj 2014, 12:24
Jméno (bez příjmení): Jozef Slovak

Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod slovak » 10 lis 2014, 12:06

Dobry den ...

Nacitanie menu ST prebehlo v poriadku. Len v prikazovom riadku hlasi :
Příkaz: _schodiste
Nelze rozpoznat příkaz. Zkuste znovu.

Poradite ???

Dakujem

Jozef Slovák

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod JanP » 10 lis 2014, 13:04

Dobry den,

1. V akom adresári máte nainštalovanú nadstavbu ST ?
2. O akú verziu ZWCADu sa jedná ?

Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 17 říj 2014, 12:24
Jméno (bez příjmení): Jozef Slovak

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod slovak » 10 lis 2014, 14:08

JanP píše:Dobry den,

1. V akom adresári máte nainštalovanú nadstavbu ST ?
2. O akú verziu ZWCADu sa jedná ?


Ide o verziu 2008i ..ST je nainstalovane standartne z CD...


Jozef

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod JanP » 10 lis 2014, 14:35

Dobrý deň,

Píšete: "ST je nainstalovane standartne z CD..."
Nehnevajte sa - ale 2008i je už dosť stará verzia a napamatám sa kde sa inštalovala nadstavba ST

Potrebujem presný adresár do ktorého je nainštalovaná nadstavba ST

Bez tohoto údaju sa bohužiaľ nepohneme ďalej...

Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 17 říj 2014, 12:24
Jméno (bez příjmení): Jozef Slovak

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod slovak » 11 lis 2014, 12:09

Adresar je ak sa nemylim:

c:\program files\intelicad\st

Jozef Slovak

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod JanP » 11 lis 2014, 13:09

Pri ZWCADe 2008 sme ešte nemali vytvorenú inštaláciu pre ZWCAD.

ST.čko ste mali nainštalovať priamo do adresára ZWCADu 2008: C:\Program Files\ZWCAD 2008i Csy\
Po ukončení inštalácie treba kliknúť na ikonku ST ktorú vytvoril Windows a následne ju vymazať.
Potom do súboru zwcad.lsp ktorý sa nachádza v adresári ZWCADu skopírujte obsah súboru icad.lsp
Následne po spustení ZWCADu - stačí už len načítať menu STˇ.mns (Nástroje-Vlastní-Nabídky)

Nakoniec nezabudnite spustiť príkaz: _options a v záložke Soubory pridajte do Vyhledávací cesta k podůrným souborům adresár kde ste skopírovali ST
- teda v našom prípade C:\Program Files\ZWCAD 2008i Csy\ST\

Pozn: Ak súbor zwcad.lsp v adresári ZWCADu neexistuje - tak ho vytvorte hoci aj v obyčajnom Poznámkovom bloku

alebo

Keď to máte už vo Vami uvedenom adresári Program Files - všetko treba ručne

teda do súboru zwcad.lsp doplňte nasledujúci riadok:
(if (= (menugroup "ST") nil) (command "_.menuload" "C:/Pprogram Files/Intelicad/st/st.mns"))(setq *st_acadpath* "C:/Pprogram Files/Intelicad/ST/")(princ st_acadpath)(load "STinit")

a nakoniec spustite príkaz: _options a v záložke Soubory pridajte do Vyhledávací cesta k podůrným souborům adresár kde je ST
- teda v našom prípade C:\Pprogram Files\Intelicad\st\

...ak sa Vám to nepodarí - pošlite mi obsah súboru icad.lsp ako aj info či ste to skúšali v tom adresári ako máte teraz alebo v adresári ZWCADu

ak sa Vám to podarí - dajte vedieť ...ešte tam bude treba urobiť pár drobných úprav

Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 17 říj 2014, 12:24
Jméno (bez příjmení): Jozef Slovak

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod slovak » 18 lis 2014, 11:14

Dobry den ..

Posielam Vam obsach suboru icad.lsp .

;;; ST_200002
(setq *st_acadpath* "C:/PROGRA~1/INTELL~1//")
(load "STinit")


Upresnujem adresar ST : c:\Program Files\IntelliCAD\

a este sa opytam .
Nenasiel som cez _options a v záložke Soubory Vyhledávací cestu k podůrným souborům

Jozef Slovak

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod JanP » 18 lis 2014, 16:19

Dobrý deň,

No jo ...uff ...to máte dosť starú verziu ZWCADu.
keď tam ešte nie je Vyhledávací cesta k podůrným souborům.

V tom prípade máme problém a riešenie je:
- obsah adresára ST skopírovať do inštalačného adresára ZWCADu
Je teda zrejmé že tam nastane trocha chaos so súbormi v koreňovom adresári (Koreňový adresár ZWCADu teda bude obsahovať aj súbory z koreňového adresára STčka)
- vzhľadom na to že tú starú verziu už nemám kde nainštalovať a teda radím len tak po pamäti - iná cesta však asi nie je.

Jedno viem isto - keď sa ST nainštalopvalo do adfresára ZWCADu a obsah icad.lsp sa skopíroval do zwcad.lsp - tak po načítaní menu to išlo

Keď to len skopírujete ako som uviedol vyššie, tak do zwcad.lsp dajte:
;;; ST_200002
(setq *st_acadpath* "C:/Program Files/ZWCAD 2008i Csy/ST/")
(load "STinit")


alebo

;;; ST_200002
(setq *st_acadpath* "C:/Program Files/ZWCAD 2008i Csy/")
(load "STinit")

...treba vyskúšať
Teda predpokladám že ZWCAD máte v C:/Program Files/ZWCAD 2008i Csy/
ak máte EN verziu či ZWCAD bez "i" - cestu treba upraviť

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod JanP » 18 lis 2014, 16:22

...ešte malá poznámka:
Ak to nepôjde - skúste ešte v tej ceste čo som uviedol použiť opačné lomítka

Kreslič
Příspěvky: 5
Registrován: 17 říj 2014, 12:24
Jméno (bez příjmení): Jozef Slovak

Re: Instalacia ST na Windows Vista

Příspěvekod slovak » 24 lis 2014, 13:06

Dakujem .. Funguje ...


Jozef Slovak

Zpět na ST Fórum



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník