TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

Problém pri inštalácii ST

Diskuse týkající se používání nadstavby ST
Kreslič
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2014, 14:52
Jméno (bez příjmení): Peter Stano

Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod p_stano » 12 čer 2014, 15:17

Pri pokuse o inštaláciu ST nadstavby do ZWCAD+ 2014 (VERNUM = "2014.04.27(21135)") sa po spusteni suboru "ST_pro_ZWCAD+_2014.exe" vybehne chybová hláška "Runtime error (at 25:745) Out Of Range" a inštalácia skončí. Na inom PC s rovnakým OS (Windows 7 Home Premium 64-bit) funguje ten istý inštalačný súbor bez problémov.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 356
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod JanP » 12 čer 2014, 17:52

Dobrý deň,

A ste pri inštalácii do Windowsu prihlásený ako Administrátor ?
Ak - áno a aj tak je tam problém - dajte vedieť - dám tu postup ako to tam všetko nakopírovať manuálne.

Kreslič
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2014, 14:52
Jméno (bez příjmení): Peter Stano

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod p_stano » 13 čer 2014, 08:37

Áno, som prihlásený ako Administrátor, aj inštalátor som skúšal ešte navyše spustiť z kontextového menu pomocou "Run as administrator" - aj napriek tomu stále vypisuje spomínanú chybovú hlášku.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 356
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod JanP » 13 čer 2014, 14:03

Dobrý deň,

Mám tu trocha upravenú verziu ST - malo by tam byť všetko OK.

Postup:

1. Stiahnite si RAR archív http://forum.cadhelp.cz/download/ST.RAR

2. Archív rozbaľte na disk C:\ ...budete tam teda mať C:\ST\...atd

3. Ak máte Windows 7 alebo 8 - choďte do adresára c:\Users\Nazov Uzivatela Windowsu\AppData\Roaming\ZWSOFT\ZWCAD\2014\cs-CZ\Support\ Mal by tam byť súbor ZWCAD2014.lsp. Ak tam tento súbor nie je - skopírujte si ho tam z adresára C:\Program Files (x86)\ZWCAD+ 2014\Support

4. Súbor ZWCAD2014.lsp otvorte v poznámkovom bloku a nakoniec tam doplňte tento riadok:
(if (= (menugroup "ST") nil) (command "_.menuload" "C:/ST/st.mnu"))(setq *st_acadpath* "C:/ST/")(princ st_acadpath)(load "STinit")

5. Potom spustite ZWCAD, spustite príkaz: _options a v záložke Soubory pridajte do Vyhledávací cesta k podůrným souborům adresár kde ste skopírovali ST - teda v našom prípade C:\ST

6. Načítajte menu ST (Príkaz _menuload)

7. Zatvorte a znovu spustite ZWCAD a malo by to všetko fungovať...


POZN - ak chcet mať ST v inom adresári:
- Treba zmeniť cestu v bode 5 na iny adresar
- Treba zmeniť cestu v riadku ktory pridavate do ZWCAD2014.lsp (v bode 4) naiesto C:\ST tam dajte iny adresar (pozor - je to tam 2x)
- a nakoniec musíte zmeniť aj cestu v prvom riadku v súbore stinit.lsp, ktorý sa nachádza v adresári ST

...snáď som na nič nezabudol

Kreslič
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2014, 14:52
Jméno (bez příjmení): Peter Stano

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod p_stano » 16 čer 2014, 10:34

Dobrý deň,
ďakujem za pomoc, Váš postup funguje!

Keď som ručne editoval súbor ZWCAD2014.lsp, bol tam ešte zostatok po nejakej neúspešnej inštalácii ST, ale namiesto ".../ST.mnu" bolo ".../ST.mns" - neviem, či to malo nejaký súvis s predchádzajúcimi neúspešnými pokusmi o inštaláciu.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 356
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod JanP » 16 čer 2014, 16:00

Dobrý deň,

Áno mohol to byť jeden z problémov.

Len pre vysvetlenie:
STčko má štandardne len MNS súbor. V poslednej aktualizácii pri určitej konfigurácii je dočasný problém s načítavaním MNS do ZWCADu.
Riešením je MNS premenovať na MNU a s tým to už ide všate (v tomto prípade je MNU=MNS).

Kreslič
Příspěvky: 3
Registrován: 01 kvě 2014, 16:01

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod manco » 31 srp 2014, 09:08

Ďakujem, pomohlo to aj mne. nebolo ani potrebné premenovať súbor MNS

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2018, 18:00
Jméno (bez příjmení): Jiří

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod Jirik » 23 srp 2018, 18:03

Po spuštění dokončovací ikony na ploše se mi objeví hláška, že tato aplikace nemůže běžet na mém zařízení. Dá se to řešit? AC2015, W10.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 356
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod JanP » 24 srp 2018, 07:10

Nuž - budete sa s tým musieť pohrať ručne.
Už si nespomínam čo tá ikonka presne robí - ale kľudne (ako píšem vyššie) si stiahnite ten RAR, rozbalte ho a postupujte podobne ako popisujem pre ZWCAD... v každom CADe je to podobné...

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2018, 18:00
Jméno (bez příjmení): Jiří

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod Jirik » 31 srp 2018, 15:02

Něco mi drhne.

2/ Rozbaleno na C mám
3/Zkoušel sem i soubor acad2015doc.
screenshot_20180831_143913.png

4/
screenshot_20180831_143948.png

5/ cesta nastavená
6/ menu nahozené
7/ enom příkaz neznámí
screenshot_20180831_144614.png
screenshot_20180831_144614.png (8.04 KiB) Zobrazeno 2259 krát


Zkoušel sem to nějak pochopit - ve kterém kroku se ty příkazy načtou?

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 356
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod JanP » 03 zář 2018, 08:40

Ak je všetko v poriadku - po spustení AutoCADu sa má spustiť súbor stinit.lsp ...po úspešnopm spustení sa v príkazovom riadku vypíšu informácie že bol úspešne načítaný...

Ak sa teda nespúšťa stinit.lsp - treba hľadať prečo

Skúste to odladiť najskôr manuálne v príkazovom riadku... prípadne (len pre istotu) sa pozrite aj do stinit.lsp
kde ak ste to nakopirovali do adresara ...lubovolna cesta.../ST/ - tak by prvy riadok mal byt:
(setq *st_path* (strcat *st_acadpath* "ST/"))

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2018, 18:00
Jméno (bez příjmení): Jiří

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod Jirik » 04 zář 2018, 14:32

příkaz mám na druhém řádku.

Příkazy jsem načetl, jen poslední soubor mi hlásí chybu a ve složce jsem ho nenašel.
screenshot_20180904_142538.png
screenshot_20180904_142538.png (9.16 KiB) Zobrazeno 2244 krát


Hláška příkazu se změnila na:
screenshot_20180904_142109.png
screenshot_20180904_142109.png (7.7 KiB) Zobrazeno 2244 krát

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 356
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod JanP » 04 zář 2018, 15:11

Súbor ST.vlx tam ani nie je a riadok kde sa volá (v súbore stinit.lsp) by ste mali mať "vyremovaý" a jeho obsah by mal vyzerať takto:

Kód: Vybrat vše
(setq *st_path* (strcat *st_acadpath* "ST/"))
(load (strcat *st_path* "steny"))
(load (strcat *st_path* "schody"))
(load (strcat *st_path* "nastav"))
(load (strcat *st_path* "otvory"))
(load (strcat *st_path* "koty"))
(load (strcat *st_path* "vypis"))
(load (strcat *st_path* "popis"))
(load (strcat *st_path* "symboly"))
(load (strcat *st_path* "vyztuz"))
(load (strcat *st_path* "sloupy"))
(load (strcat *st_path* "profily"))
(load (strcat *st_path* "ozub"))
(load (strcat *st_path* "schodut"))
;;;(load (strcat *st_path* "ST.vlx"))
(princ)



Prípadne celý tento riadok vymaže:
;;;(load (strcat *st_path* "ST.vlx"))

Ak sa nemýlim - po narazení na chybu sa vykonávanie príkazov zastaví a teda "nedobehne do konca". Ak odstránite chybu spůsobenú volaním toho VLX súboru ...snáď by to mohlo pomôcť

Kreslič
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2018, 18:00
Jméno (bez příjmení): Jiří

Re: Problém pri inštalácii ST

Příspěvekod Jirik » 06 zář 2018, 14:56

Přes příkazový řádek funkce zprovozním, jen musím mít první řádek
Kód: Vybrat vše
(setq *st_acadpath* "c:/ST/")

a pak ten zbytek. Řádek s vlx smazaný.

Pokud to dále nechcete studovat, tak já sem vlastně spokojen :-) Děkuji moc.

Zpět na ST Fórum



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník