TECHSOFT CZTECHSOFT SKCADHelpCAD FórumFreeCAD

CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Fórum CADprofi - nadstavby AutoCADu, ZWCADu a jiných CADů pro TZB, Elektro, stavebnictví a strojírenství
Projektant
Uživatelský avatar
Příspěvky: 10
Registrován: 23 zář 2014, 11:16
Jméno (bez příjmení): Michal Kmeť

CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod TEPLOPROJEKTY » 23 zář 2014, 11:26

Po nainštalovaní verzie 10.15 som oproti verzii 8.xx natrafil na problém s tvorbou vlastných symbolov. Po spustení príkazu "Pruvodce uživateským blokem" je na karte časť "Cílový adresář a kategorie bloků" rozbaľovacia ponuka "Kategorie" prázdna a klávesa "Editování knihovny" je neaktívna. Po odkliknutí klávesy "OK" naskočí hlásenie "Cílový soubor nebo adresář obsahující nesprávnou knihovnu". Tým pádom neviem vytvoriť žiadny užívateľský blok ani žiadny blok editovať. Vo verzii 8.xx som postupoval presne týmto spôsobom a všetko fungovalo. Viete poradiť čo s tým?? Vďaka.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod JanP » 23 zář 2014, 18:10

Dobrý deň,

Hmm.
U mňa verzia 10.15 pod ZWCADom 2014 - tak ako má byť - viď obrázok na konci.

Je možné že tam bude nejaký problém s umiestnením CADprofi.

Poprosím ešte tieto doplňujúce informácie:
1. V akom adresári máte nainštalovaný CADprofi ? (poprosím celú cestu)
2. Akú verziu ZWCADu používate s CADprofi
3. Deje sa to isté ak nový symbol vytvárate v čistom výkrese ?


CP_Uziv_blok.jpg

Projektant
Uživatelský avatar
Příspěvky: 10
Registrován: 23 zář 2014, 11:16
Jméno (bez příjmení): Michal Kmeť

Re: CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod TEPLOPROJEKTY » 24 zář 2014, 08:24

Dobrý deň,

Umiestnenie: C:\CadProfi\10.1
ZwCAD: 2012 Professional, verzia 17176 (2011.10.30)
Deje sa to v akomkolvek vykrese

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod JanP » 24 zář 2014, 10:14

Dobrý deň,

Sumár z nášho rozhovoru:

Overovali sme tú najnovšiu verziu CADprofi aj pod starším ZWCADom 2012 a aj tam je všetko v poriadku.
- to ako sa Vám správa CAdprofi je neštandardné a u nás sa to neprejavuje.

Tipujem že v inštalácii CADprofi môže niečo chýbať.

Ako prvý krok doporučujem:
Odinštalovať CADprofi a následne ho znovu nainštalovať

Projektant
Uživatelský avatar
Příspěvky: 10
Registrován: 23 zář 2014, 11:16
Jméno (bez příjmení): Michal Kmeť

Re: CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod TEPLOPROJEKTY » 24 zář 2014, 13:44

Dobrý deň,

Urobil som, ako ste písali + nanovo som stiahol CP verziu 10.15 a ožilo to - funguje to.
Napriek tomu to stále nie je to, čo poskytovala verzia 8.xx.
Rozdiel je v tom, že aj keď vytvorím užívateľský SYMBOL, program ho vloží medzi OBJEKTY. Čiže vkladám ho ako objekt a nie ako symbol, to znamená, že pri jeho vkladaní neviem zadefinovať jeho mierku, zrkadlenie, možnosť vloženia napr. ventilu do viacerých schematických potrubí naraz a pod.

Dá sa tam niekde nastaviť, aby som užívateľské SYMBOLY ukladal do SYMBOLOV a nie do OBJEKTOV?

Ďakujem za odpoveď.

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod JanP » 24 zář 2014, 16:53

Dobrý deň

Problémom je, že v tejto verzii autorom "vypadlo" tlačítko pre pridanie do knižnice symbolov - viď obrázok:

Obrázek

Informoval som o tom CADprofi - akonáhle dostanem odpoveď kedy to bude opravené - dám vedieť

...zatiaľ teda neostáva iné, len čakať :-w

Projektant
Uživatelský avatar
Příspěvky: 10
Registrován: 23 zář 2014, 11:16
Jméno (bez příjmení): Michal Kmeť

Re: CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod TEPLOPROJEKTY » 25 zář 2014, 12:59

OK, beriem na vedomie a teším sa na opravenú verziu :ymapplause:
... soudruzi z NDR někde udělali chybu ...

Administrátor
Uživatelský avatar
Příspěvky: 312
Registrován: 14 dub 2014, 15:50
Jméno (bez příjmení): Ján Pajerchin

Re: CadProfi 10.15 - užívateľské symboly

Příspěvekod JanP » 25 zář 2014, 14:05

Dobrý deň,

Takže je to trocha inak ...len to "zabudli" dať do manuálu

Pridávanie symbolov bolo premiestnené priamo do dialógového panela symbolov, stačí klinúť na to "+" - viď obrázok

Obrázek

Zpět na CADprofi Fórum



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník